Brommobiel zonder rijbewijs

Makkelijke tweede wagen zonder hoge kosten!

Een brommobiel, ook wel een microcar genoemd, is een kleine auto waar u zonder rijbewijs mee mag rijden. Een brommobiel wordt gezien als een soort bromfiets, maar dan op meer dan twee wielen, en daardoor volstaat een bromfietsrijbewijs. Maak kennis met de brommobielen van Ligier en Microcar en ervaar het gemak en comfort dat deze brommobielen bieden.

Meer informatie

Rijden zonder rijbewijs? Kies voor een Ligier

Heeft u (nog) geen rijbewijs B? Is uw rijbewijs niet meer geldig? Is het in beslag genomen of is er nog een andere reden waardoor u niet meer het juiste bewijs heeft om met een gewone auto te rijden? Geen paniek, u kan nog altijd met een brommobiel rijden. Het enige wat u moet hebben is een AM-rijbewijs. Iedereen die ooit een rijbewijs B heeft behaald, is automatisch in het bezit van een AM-rijbewijs. Dus ook als uw rijbewijs B vervallen of in beslag genomen is. Het enige wat u moet doen is bij de gemeente uw AM-rijbewijs aanvragen.

Ligier is gespecialiseerd in mobiliteit zonder rijbewijs. Iedereen vanaf 16 jaar kan bij ons een brommobiel naar keuze vinden. Alles wat u zoekt vindt u bij ons. Houdt u van sportief of eerder klassiek? Is comfortabel voldoende of wilt u een brommobiel die uitgerust is met de nieuwste snufjes? Bekijk ons aanbod en ontdek de veelzijdigheid van een brommobiel zonder rijbewijs van Ligier.

Microcar M.Go4 Premium

Dit model is uitgerust met de performante DCI motor en heeft standaard een airco ingebouwd. De Microcar M.Go4 Premium Sun is voorzien van easy-park, zodat je altijd moeiteloos kunt parkeren. Daarnaast beschikt deze wagen over achteruitrij camera’s en door een lichte verhoging kun je makkelijk in de auto stappen. Voor alles wat deze microauto te bieden heeft, heeft dit model een heel sterke prijszetting. Deze Microcar is zeer geschikt als boodschappenwagen.

Ligier JS50 Elegance

Dit model kan met twee motoruitvoeringen geleverd worden (Progress motor of DCI motor) en is voorzien van alle moderne gemakken. Van binnen is deze brommobiel degelijk afgewerkt en het is een geschikte wagen voor jong en oud.
De Ligier JS50 is een zeer sportief uitgevoerd model met een kwalitatief hoge geluidsinstallatie. Ook zeer geschikt als tweede wagen voor de ritjes naar de supermarkt en andere lokale uitstapjes.

Brochure bekijken
Bekijk uitrusting

Over Ligier

Felix en Jos begonnen in 1980 als dealers van Ligier brommobielen. Dankzij het succes besloten ze na zes jaar ook de import van Ligier voor zich te nemen in België en Luxemburg. Door een groeiende vraag naar de ecologisch verantwoorde brommobielen in Nederland, voegde in 1995 ook Nederland zich bij het handelsmerk. In 2014 kocht Ligier het merk Microcar over en werd daardoor importeur in de Benelux voor beide brommobielmerken.

Zonder rijbewijs rijden in een brommobiel

Het bezit van een autorijbewijs is niet noodzakelijk als u in een brommobiel wilt rijden. De enige vereiste is een AM (bromfiets) rijbewijs. Als u een autorijbewijs of een motorrijbewijs hebt of ooit gehad heeft, dan heeft u automatisch ook een AM-rijbewijs. Heeft u nog geen AM-rijbewijs en bent u geïnteresseerd om met een brommobiel te rijden? Dan kan u bij de VAB hiervoor een theoretisch- en praktijkexamen afleggen.

Voor jong en oud(er)

Een AM-rijbewijs, beter bekend als het bromfietsrijbewijs, kan u behalen vanaf 16 jaar. Na een theoretisch en praktijkexamen mag u met een AM-rijbewijs dus niet enkel een bromfiets besturen maar mag u ook met een brommobiel rijden. Lekker warm en droog in de wintermaanden! Dankzij ons uitgebreid aanbod hebben wij uitvoeringen geschikt voor zowel jong als oud.

Voordelen brommobiel

  • Geen autorijbewijs nodig
  • Lage verzekeringskosten
  • Gemakkelijk te bedienen
  • Comfort van een gewone auto
  • Geen kosten wegenbelasting
  • Laag in brandstofverbruik

Iedereen mobiel

Al meer dan 33 jaar is Ligier officiële importeur van brommobielen. Het hoofddoel van Ligier is ervoor zorgen dat iedereen mobiel blijft, zowel jong als oud. Onze brommobielen zijn dan ook leverbaar in verschillende uitvoeringen. Wij staan voor u klaar om advies te geven en hulp te bieden bij het maken van een keuze zodat uw brommobiel aan al uw wensen voldoet. Wij beschikken over een zeer sterk dealernetwerk door de gehele Benelux. Bekijk onze website om een dealer bij u in de buurt te vinden.

Meer informatie

Zoek een dealer bij u in de buurt!

/