45 km auto zonder rijbewijs

Makkelijke tweede wagen zonder hoge kosten!

Aangezien een 45 km auto gezien wordt als een bromfiets op vier wielen heeft u geen (auto)rijbewijs B nodig om het te besturen. 45 km auto’s worden ook wel microcars of brommobielen genoemd. Het bezit van een bromfietsrijbewijs of AM-rijbewijs volstaat. Bekijk het aanbod brommobielen van Ligier en Microcar en ontdek de veelzijdigheid en comfort van een 45 km auto zonder rijbewijs.

Meer informatie

Zonder rijbewijs in een 45 km auto rijden

In een 45 km auto rijden zonder rijbewijs? Dat kan! Om een brommobiel te mogen besturen heeft u geen autorijbewijs nodig, maar enkel een AM (bromfiets)rijbewijs. Dit betekent dat jongeren vanaf 16 jaar al in een 45 km auto mogen rijden, zonder rijbewijs B. Heeft u ooit een autorijbewijs of motorrijbewijs gehad maar is dit verlopen of in beslag genomen? Geen paniek! Als u ooit een rijbewijs B heeft gehad dan, heeft u automatisch ook een AM-rijbewijs om met een 45 km auto te rijden. Heeft u dit nog niet, dan kan u bij de VAB hiervoor een theoretisch- en praktijkexamen afleggen. Als u geslaagd bent kan u eenvoudig bij de gemeente een AM-rijbewijs aanvragen.

Microcar M.Go4 Premium

Dit model is uitgerust met de performante DCI motor en heeft standaard een airco ingebouwd. De Microcar M.Go4 Premium Sun is voorzien van easy-park, zodat je altijd moeiteloos kunt parkeren. Daarnaast beschikt deze wagen over achteruitrij camera’s en door een lichte verhoging kun je makkelijk in de auto stappen. Voor alles wat deze microauto te bieden heeft, heeft dit model een heel sterke prijszetting. Deze Microcar is zeer geschikt als boodschappenwagen.

Ligier JS50 Elegance

Dit model kan met twee motoruitvoeringen geleverd worden (Progress motor of DCI motor) en is voorzien van alle moderne gemakken. Van binnen is deze brommobiel degelijk afgewerkt en het is een geschikte wagen voor jong en oud.
De Ligier JS50 is een zeer sportief uitgevoerd model met een kwalitatief hoge geluidsinstallatie. Ook zeer geschikt als tweede wagen voor de ritjes naar de supermarkt en andere lokale uitstapjes.

Brochure bekijken
Bekijk uitrusting

Over Ligier

In 1980 begonnen Felix en Jos als dealers van Ligier 45 km auto’s. Aangezien dit zo een succes was, besloten ze zes jaar later ook importeur te worden van Ligier in België en Luxemburg. De vraag bleef groeien en in 1995 namen ze de import van Ligier in Nederland voor zich. In 2014 kocht Ligier het merk Microcar over. Op die manier groeiden wij uit tot één van de bekendste merken van ecologisch verantwoorde brommobielen in zowel België, Nederland als Luxemburg.

Mobiliteit zonder rijbewijs voor alle generaties

Een brommobiel of microcar is een ideale keuze als deelwagen voor het gezin als u opgroeiende kinderen heeft. Iedereen vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs mag naast een bromfiets ook een 45 km auto besturen. Een brommobiel is dus een alternatief voor een brommer, waarbij u lekker warm en droog op uw bestemming aankomt, zeker in de wintermaanden.
Ligier is gespecialiseerd in 45 km auto’s zonder rijbewijs. Wij hebben een uitgebreid aanbod modellen en uitvoeringen, elk met hun eigen kenmerken en opties. Wij stellen een brommobiel samen, volledig op basis van uw wensen. Is een standaarduitvoering voldoende? Of houdt u van een sportief model met de nieuwste snufjes en een sterke motor? Kom langs bij de dealer in uw buurt om de mogelijkheden te bespreken. Onze specialisten staan klaar om u advies te geven!

Voordelen brommobiel

  • Geen autorijbewijs nodig
  • Lage verzekeringskosten
  • Gemakkelijk te bedienen
  • Comfort van een gewone auto
  • Geen kosten wegenbelasting
  • Laag in brandstofverbruik

Iedereen mobiel

Doordat wij al meer dan 33 jaar officiële importeur zijn van 45 km auto’s zonder rijbewijs, beschikken wij over een zeer sterk dealernetwerk in heel de Benelux. Bekijk onze website en maak een afspraak bij een dealer in uw buurt! Ons hoofddoel is ervoor zorgen dat iedereen mobiel blijft, zowel jong als oud.

Meer informatie

Zoek een dealer bij u in de buurt!

/