Stuurbekrachtiging

Met airconditioning

Zuinige DCI motor

Zonder autorijbewijs

Ligier en Microcar brommobielen sinds 1986
Meer dan 80 dealers!
Vraag een proefrit aan

Slide 1
Slide 2
Slide 2
Slide 2 - copy

Ligier Group Benelux

Wij zijn al 33 jaar de officiële importeur van Ligier en Microcar brommobielen in België, daarnaast voor Nederland en Luxemburg. Mobiliteit zonder autorijbewijs (met AM rijbewijs), daarin zijn wij gespecialiseerd. Wij hebben alles wat u zoekt. Voor iedereen vanaf 16 jaar hebben wij een oplossing. Gaat uw voorkeur uit naar comfortabel, sportief, klassiek of de nieuwste techniek? U vindt het bij ons.  Bekijk het aanbod en ontdek de veelzijdigheid en mogelijkheden van de brommobielen van Ligier en Microcar.

Ligier JS60

Ligier JS50

Microcar M.Go

Microcar Dué

Dealernetwerk

Van Vlaanderen tot Wallonië: u vindt de Ligier en Microcar brommobielen bij onze dealers door heel België. Zo is er altijd wel een dealer dicht bij u in de buurt. Bekijk de kaart en ontdek bij welke dealers u terecht kunt om een brommobiel te kopen.

Uw Ligier of Microcar, goed verzekerd?

Uw brommobiel, volledig omnium verzekerd. Schade door ongevallen, brand, diefstal, glasbreuk, natuurrampen, … worden volledig vergoedt.

Meer info over omnium en premie aanvragen ...

Proefrit aanvragen

Maak kennis met Ligier en Microcar brommobielen. Benieuwd naar alle gemakken van een Ligier of Microcar brommobiel? Plan een proefrit in bij één van onze dealers en ervaar zelf het comfort van een Ligier of Microcar brommobiel.

Brommobiel of Microcar kopen

Wilt u op latere leeftijd mobiel blijven? Dan raden we u aan een brommobiel te kopen. Met een brommobiel zorgt u ervoor dat u op plekken kunt komen, zonder gebruik te maken van het openbaar vervoer. We begrijpen dat het momenteel door de huidige situatie en de gemaakte aanpassingen hiervoor, het een hogere drempel kan zijn om het openbaar vervoer te gebruiken. Een brommobiel kan dan voor u de uitkomst bieden. U kunt uw kinderen en kleinkinderen nog goed bezoeken en ook een bezoekje aan de stad is nog steeds mogelijk. In dit blog leest u meer over de mogelijkheden van een brommobiel zodat u mobiel blijft ook op een oudere leeftijd.

Rijbewijs voor een brommobiel

Wanneer u een brommobiel wilt besturen, is het allereerst belangrijk dat u in het bezit bent van een bromfietsrijbewijs. Dit is een rijbewijs AM. Om dit rijbewijs te behalen, is het nodig een theorie-examen voor de bromfiets en praktijkexamen voor de brommobiel te doen. Door dit specifieke praktijkexamen te doen, komt er op uw AM rijbewijs de code AM4 te staan. Deze vier staat voor een vierwieler, wat immers een brommobiel is. Let wel op dat het niet altijd nodig is om een specifiek rijbewijs te behalen. Heeft u namelijk al een rijbewijs voor de auto of motor? Dan is het niet nodig een bromfietsrijbewijs te behalen. We zien dat veel mensen een autorijbewijs hebben, maar op latere leeftijd een grotere uitdaging ervaren om in een auto te stappen. De auto wordt dan nauwelijks meer gebruikt, wat een grote impact kan hebben op de onafhankelijkheid van ouderen. Onderzoeken tonen aan dat wanneer men ouder wordt de ogen wat achteruit kunnen gaan, de spierkracht afneemt en het gehoor minder wordt. Bovendien kan het reactievermogen afnemen. Om veiligheid in het verkeer te waarborgen, moet daarom een gezondheidsverklaring worden ingevuld. Wanneer men 75 jaar of ouder is, is een gezondheidsverklaring en medische keuring nodig. Een initiatief die dan wordt gedaan, is bijvoorbeeld de VVN opfriscursus. Een ander alternatief, waardoor uw onafhankelijk niet afneemt maar wat wel een veilige optie is, is de brommobiel. Op die manier komt u zelfstandig van A naar B, waarbij veiligheid voorop staat.

Brommobiel kopen

Wanneer u overweegt om een brommobiel te kopen, dan is het raadzaam u goed te laten informeren. Er zijn veel soorten brommobielen op de markt, elke met andere functies of uitstraling. Omdat u zo comfortabel mogelijk wilt rijden, is het aan te raden dat uw brommobiel stuurbekrachtiging heeft. Hierdoor is het eenvoudiger om te sturen, in plaats van dat dit om veel inspanning vraagt. Daarnaast is een airco in de zomer een must. Let verder bij het kopen van een brommobiel goed op de instap. Een verhoogde instap is zeker voor ouderen een verstandige keuze. Om kosten te besparen, is het tevens aan te raden goed in te lezen betreft de motor. Een zuinige DCI motor zorgt ervoor dat u niet te veel kosten maakt doordat u energiezuinig rijdt.

Brommobiel leasen

Naast het kopen van een brommobiel, kunt u natuurlijk ook de keuze maken om een brommobiel te leasen. Het voordeel van een brommobiel leasen ten opzichte van kopen, is dat u de zekerheid hebt welke kosten worden gemaakt. Het leasebedrag dat uw betaalt om uw brommobiel te leasen, is namelijk inclusief onderhoud, verzekering en reparaties. We snappen dat u wellicht niet direct de keuze wilt maken op een brommobiel te kopen. Het leasen is dan een goede optie: de investering is relatief goedkoop en u bent verzekerd. Voor onderhoud kunt u terecht bij de dealer. Doordat er vakkundig onderhoud wordt verricht, verkeert uw brommobiel in een topstatus.

Unieke modellen

Wij hebben meerdere geschikte modellen van Microcar en Ligier in ons assortiment. Benieuwd naar alle gemakken van een Ligier of Microcar brommobiel? Plan een proefrit in bij één van onze dealers en ervaar zelf het comfort van een Ligier of Microcar brommobiel.

/