Bedrijf

Bedrijf

Driveplanet werd in 2008 geboren door de toenadering van de twee grootste spelers op de Europese markt van zware en lichte brommobielen, namelijk Automobiles Ligier en Microcar die samen 40,2% van de markt en 10.265 voertuigen, in 2010. Sinds 2011 is Driveplanet marktleider in Europa.

Ligier Drive Planet Microcar

Automobiles Ligier: de sportieve geest

20 jaar racen op het hoogste niveau, 326 grand prix deelnames, 50 podia, 9 overwinningen, een tweede plaats in het wereldkampioenschap van 1980, en de ontwikkeling en bouw van meer dan 20 Formule 1 bolides

Guy Ligier begon zijn pilotencarriere als motorrijder en won de titel als kampioen van Frankrijk in 1959 et 1960. In 1966 werd hij de enige Franse Formule 1 rijder en nam deel aan alle races van dat seizoen te midden de grootste piloten allertijden.

Samen met zijn beste virend, Jo Schlesser, richtte hij in 1968 een Formule 2 team op waar ze beiden ook als piloot aantraden.
1970 was het jaar van de allereerste deelname aan de 24 uur van Le Mans met de Ligier JS 1, bestuurd door Guy Ligier en Jean-Claude Andruet. In 1974 won de Ligier JS2 de Tour de France Automobile.

De eerste verschijning in de Formule 1 werd gerealiseerd in 1976, tijdens de Grand Prix van Brazilië. Ligier begon hier aan een mooie geschiedenis die 20 jaar duurde, met 326 grand prix deelnames, 50 podia, 9 overwinningen, de tweede plaats in het wereldkampioenschap voor constructeurs in 1980, om af te sluiten met de overwinning van Olivier Panis tijdens de Grand Prix van Monaco op 19 mei 1996. Het was een technologisch en vriendschappelijk avontuur die de hele ploeg motiveerde om meer dan 20 Formule 1 bolides te ontwikkelen en te bouwen.

Dank zij deze uitgebreide geschiedenis kan Automobiles Ligier teren op een sportieve ervaring tijdens de ontwikkeling van zijn gamma aan innoverende brommobielen, gebouwd met de meest geavanceerde produktietechnieken die vandaag erkend zijn als de nieuwe standaard op de markt, toegepast op het IXO model dat werd gelanceerd in juni 2010.

Microcar

Gedurende de afgelopen 30 jaar is Microcar, als nummer 1 in veiligheid, de voorloper op het vlak van het realiseren van innovatie betreffende de veiligheid van de gebruikers. Door de veiligheid ter harte te nemen als motivatie in innovatie is Microcar de enige constructeur die alle innovaties over het volledige gamma implementeert, zoals bijvoorbeeld de airbag in het stuurwiel.

Microcar, een constructeur met meer dan 30 jaar ervaring, is altijd blijven innoveren om zo het design, het comfort en de veiligheid van zijn voertuigen te blijven evolueren. Microcar is een ondernemingsgezind bedrijf die zich engageert om kwalitatieve voertuigen te produceren terwijl rekening wordt gehouden met het milieu en de bescherming hiervan.

Probeer eens een brommobiel van Ligier of Microcar uit! Met de Ligier Group beschikt uw volgende brommobiel zeker over een eigen karakter; sportieve lijnen, innoverende motorisatie en een royale uitrusting! Laat u verleiden door het gamma van Ligier en Microcar, geproduceerd in Frankrijk. Ligier Group profileert zich ook op de markt met ecologisch verantwoorde brommobielen, en nodigt u uit een kijkje te nemen in het huidige gamma. Een gamma van klassieke voertuigen tot dienstvoertuigen. Het Ligier Group-gamma is het grootste op de markt van de brommobielen.
(BE) Version française pour la Belgique: http://www.ligiergroup.be/web/fr/ligiergroup/corporate/

(NL) Nederlandse versie voor Nederland: http://www.ligiergroup.nl/web/nl/ligiergroup/bedrijf/
 
Ligier Group (www.ligiergroup.be en www.ligiergroup.nl), de overkoepelende groep van de merken Ligier (www.ligier.be | www.ligier.nl) en Microcar (www.microcar.be)
Top