Technologie

Een performante industriële technologie

Elke dag verlaten er een vijftigtal voertuigen de produktiefabriek van 19 000 m2. De fabriek, die gelegen is nabij Vichy in de Auvergne, maakt deel uit van enkele zware investeringen :

  • 15 miljoen euro tussen 2003 en 2007: installatie van een nieuwe, gerobotiseerde produktielijn, uitbreiding van de gebouwen
  • 11 miljoen euro tussen 2008 en 2010: specifieke produktielijn voor de montage van de Ligier Ixo
  • 2 miljoen euro in 2011: specifieke produktielijnen voor de bouw van dienstvoertuigen, modernisering van de gebouwen

Vandaag de dag beschikt Automobiles Ligier over :

  • 3 nieuwste generatie, digitaal gestuurde thermoform produktielijnen (de thermoform technologie met aluminium mallen maakt gebruik van CAO/DAO)
  • 8 gerobotiseerde ontbramingsposten (FAO) voor de afwerking van thermoform onderdelen
  • 7 lasrobots
  • 2 gerobotiseerde produktielijnen voor verlijming/chassisassemblage, bestaande uit 12 robots
  • 1 geautomatiseerde montagelijn
  • 1 elektronische controle post

Elke dag weer staat er een leger aan specialisten klaar om een montageproces van hoge kwaliteit te garanderen. Beginnend bij de ingenieurs van het studie- en stijlbureau die hun bevindingen uitwerken met CAO Catia V5 en Solidworks software, over de modelbouwers die prototypes vormgeven, tot aan de operators die instaan voor de goede werking van de gerobotiseerde produktielijnen.

CAD

Zo werd er gesofisticeerde technologie via CAO/DAO in gebruik genomen bij de ontwikkeling van de Ligier Ixo. Dit exclusief industrieel proces genaamd Ixotech staat borg voor de ontwikkeling van een makkelijke doch betrouwbare manier van montage die altijd open staat voor verbetering.

Dit in combinatie met de reacties van de gebruikers, zorgt ervoor dat Automobiles Ligier een reactiviteit en innovativiteit aan de dag kan leggen dewelke te vergelijken is met de grootste autoconstructeurs.

De IXOTECH technologie

De Ixotech technologie werd ontwikkeld door Automobiles Ligier voor de nieuwe generatie produkten. Dit nieuw en innovatief fabrikageproces zorgt ervoor dat de opzet van de specifieke montagelijnen kunnen voldoen aan de meest moderne industriële technieken.

De nieuwe produktielijn voor verlijming en chassisassemblage werd speciaal ontwikkeld voor de nieuwe Ligier IXO. Ze laat toe om een assemblage van de carrosserie op het chassis uit te voeren met een hoge kwaliteit en biedt de gebruiker een ongeevenaarde betrouwbaarheid en kwaliteit van fabrikage.

De nieuwe lasrobots zijn ultra-performant en assembleren het monobloc chassis in aluminium, het moeder-onderdeel van de nieuwe IXO.

De thermoform produktielijnen modelleren de carrosserie onderdelen van ABS die in de massa gekleurd is. ABS is een materiaal met als eigenschap dat het redelijk soepel en makkelijk te onderhouden is. Dank zij het "vorm-geheugen" van het ABS, is het goed bestand tegen kleine schokken.

De fabrikage en het snijden van de carrosserie onderdelen gebeurt op gerobotiseerde platformen met de grootste precisie om zo een perfecte afwerking te garanderen.

Probeer eens een brommobiel van Ligier of Microcar uit! Met de Ligier Group beschikt uw volgende brommobiel zeker over een eigen karakter; sportieve lijnen, innoverende motorisatie en een royale uitrusting! Laat u verleiden door het gamma van Ligier en Microcar, geproduceerd in Frankrijk. Ligier Group profileert zich ook op de markt met ecologisch verantwoorde brommobielen, en nodigt u uit een kijkje te nemen in het huidige gamma. Een gamma van klassieke voertuigen tot dienstvoertuigen. Het Ligier Group-gamma is het grootste op de markt van de brommobielen.
(BE) Version française pour la Belgique: http://www.ligiergroup.be/web/fr/choisir/technologie/

(NL) Nederlandse versie voor Nederland: http://www.ligiergroup.nl/web/nl/kiezen/technologie/
 
Ligier Group (www.ligiergroup.be en www.ligiergroup.nl), de overkoepelende groep van de merken Ligier (www.ligier.be | www.ligier.nl) en Microcar (www.microcar.be)
Top